א. הלכה קשה שהגיעה מארץ ישראל, במה מדובר?
1. שאם ראובן מכר נכסי יעקב בחיי יעקב, ומת ראובן לפני יעקב, הנכד חנוך מוציא מהלקוחות, כי הוא ירש ולא אביו. זה קשה כי הנכד יורש דרך אביו [ניסינו לומר שנכד יורש ישירות מהסבא מפסוק, וכן מהמשנה בנז., אך דחינו].
2. שאם עד חתם על שטר ואח"כ נפסל לעדות, הוא לא מקיים את שטרו אך אחרים כן. זה קשה, כי אם הוא חשוד, אז אולי באמת כתב השטר עכשיו. דחינו שזה לא קשה, כי ניתן להעמיד שברור שהשטר נכתב לפני שנפסל העד לעדות, או (לגבי פסול קרוב) – הפסול לא מחשש שקר, ולכן אין סיבה שנחשוש לכך.
ב. בן לא יורש את אימו בקבר כדי להנחיל הנכסים ליורשיו שלא ממשפחת האם (נלמד מכך שגם בעל לא יורש את אשתו בקבר, ויש היקש בין הבן לבעל כי שניהם גורמים להסבת נחלה). כך ראינו גם בדף קיד:.
ג. על מי חובת הראיה – 1. לגבי חזקת ג' שנים – המ"ק (=מרא קמא) גר בבית הפנימי (ועל מי חובת ההוכחה? ר"נ – על המחזיק, רבא – על המ"ק). 2. לגבי האם קרקע כלולה במכר (נקראת בר סיסין אך המוכר טוען שאיננה באמת כזו) – הדעות הפוכות, והגמרא הסבירה את ההבדל. מקביל לסוגיא בכט:-ל.
3 תגובות
את השיעור סיימתי מתוך עייפות מאוד גדולה, כך שאשמח אם תכתבו כאן על טעויות ואשתדל לתקן.
שלום אורי!
ראשית ברכת חזק וברוך ענקית. אתה ממש עוזר לי.
אינני מצליח לראות את התרשים של הדף, מה עושים?
פעם היה אפשר לשמוע גם שיעור מלא וכעת אין זה אפשרי, למה?
תודה רבה!
[quote name="שמעון ביטון"]שלום אורי!
ראשית ברכת חזק וברוך ענקית. אתה ממש עוזר לי.
אינני מצליח לראות את התרשים של הדף, מה עושים?
פעם היה אפשר לשמוע גם שיעור מלא וכעת אין זה אפשרי, למה?
תודה רבה![/quote]
תודה על החיזוק. התרשים יגיע, אך בגלל שאני מאחר בהעלאת הדף, גם התרשים מאחר בהתאם.
לא היה אף פעם שיעור באורך מלא (למרות שזה בהחלט בתכנון, אך לזה כבר נצטרך למצוא מימון (פשוט אין מספיק זמן ביממה), ולכן זה מתעכב.